8 причини да приемаме масло от крил

8 причини да приемаме масло от крил

Ползи от маслото от крил: 8 причини да включите добавката към рутината си

Недостатъчно количество омега-3 – Те представляват важни хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае за здраве. Mогат да се открият в различни храни, като в мастните риби: сьомга, риба тон и сардини - един от най-добрите източници. Много американци обаче не консумират двете порции риба седмично, препоръчани от Американската сърдечна асоциация. Растителните храни (като орехи и ленено семе) са друг начин да си набавите омега-3 мастни киселини; те обаче не доставят два специфични типа (DHA и EPA), за които е научно доказано, че осигуряват ползи за здравето.

Ако смятате, че в диетата ви липсват поддържащи здравето омега-3 мастни киселини, помислете за прибавяне на добавки от крилово масло към вашата уелнес програма. Защо масло от крил? Продължавайте да четете, за да научите повече...

8 Предимства на маслото от крил, които трябва да имате предвид

1. Маслото от крил омега-3 може да подпомогне здравето на сърцето

Подкрепящи тезата, но не категорични - изследвания показват, че EPA и DHA омега-3 мастните киселини играят роля в поддържането на сърдечно-съдовото здраве. Омега-3 в маслото от крил може да допринесе за нормалните нива на триглицеридите, като същевременно съдейства на "добрия" тип холестерол, известен като HDL. Омега-3 от крил също благоприятства нормалната циркулация и сърдечния ритъм. Освен това може да допринесе за здравословното състояние на нивата на кръвното налягане дори и то вече да е в нормалните граници. 

2. Омега-3 масло от крил ободрява здравето на мозъчната функция 

Омега-3 играят важна роля в здравето, структурата и функцията на мембраните на мозъчните клетки. Известно е, че омега-3 служат като лубриканти за мозъчните клетки и спомагат за гъвкавостта на техните мембрани. Освен това, EPA е свързан с настроението и поведенческото здраве, докато DHA е от съществено значение както за пренаталното (възникващо преди раждане), така и за постнаталното (възникващо след раждане) развитие на мозъка. За разлика от рибеното масло и други добавки с омега-3, маслото от крил има уникалното свойство да доставя омега-3 във фосфолипидна форма-  което позволява преминаването им през кръвно-мозъчната бариера.

3. Криловото масло омега-3 помага за поддържане на имунното здраве

Ако сте запознати с функциите на имунната система, вероятно вече сте наясно, че възпалението изпълнява важна служба. Известни с това, че поддържат здравословен възпалителен отговор в организма и поддържат клетъчното възстановяване и цялостната ни вътрешна защитна система - омега-3 есенциалните мастни киселини са ключови хранителни вещества за имунното здраве.

4. Маслото от крил омега-3 се грижи за здравословната функция на ставите

Омега-3 също могат да поддържат комфорта ставите и гъвкавостта, появяващи се с напредването на възрастта. В едно клинично изпитване – всеки от 90-те пациенти получава 300 mg масло от крил дневно в продължение на 30 дни. След седем дни маслото от крил намалява болките в ставите с 28,9%, намалява сковаността на ставите с 20,3% и намалява функционалното увреждане на ставите с 22,8% в сравнение с плацебо групата.

5. Маслото от крил омега-3 помага за поддържане на хидратацията на кожата

Здравата, хидратирана и млада кожа зависи от правилното хранене. Знаете ли, че омега-3 помагат за намаляване на загубата на вода през кожата ви? Те са необходими и за поддържане цялостната защитна бариерна функция на кожата срещу факторите на околната среда. За да избегнете сухата кожа и да запазите кожата си естествено защитена, се уверете, че диетата ви е богата на омега-3 или помислете за прием на омега-3 като добавка от масло от крил.

6. Маслото от крил омега-3 съдейства за здравето на очите

Ретините в очите ви съдържат фоторецептори с течни мембрани, обогатени с омега-3 DHA незаменими мастни киселини. Проучванията при гризачи и примати показват, че омега-3 могат да подпомогнат здравето и структурата на ретината.

7. Криловото масло предоставя превъзходна абсорбция в сравнение с рибеното масло

Както бе отбелязано по-горе, маслото от крил доставя омега-3 във фосфолипидна форма - същата форма, която бихте получили, ако ядете мазна риба като сьомга. Рибеното масло, от друга страна, съдържа омега-3 като триглицериди (фосфолипидите се губят по време на преработката на рибено масло). Фосфолипидите позволяват превъзходно усвояване на омега-3 от криловото масло в сравнение с рибеното масло. Още един бонус? Фосфолипидите се смесват по-лесно в храносмилателната ни система. В резултат на това няма да получите „рибни оригвания“ от маслото от крил, както бихте могли, когато консумирате рибено масло.

8. Маслото от крил доставя и основния хранителен елемент холин

В допълнение към омега-3, маслото от крил естествено доставя друго важно хранително вещество - холин. Холинът е от решаващо значение за поддържане на структурата и функцията на клетките, поддържащи нашия мозък, нервната система, черния дроб и здравето на метаболизма. Потърсете добавка от масло от крил с поне 50 mg холин на порция. 

*Тези твърдения не са одобрени от Администрацията по храните и лекарствата. Тези продукти не са предназначени за диагностика, лечение или предотвратяване на заболявания.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-20%
Ultra Omega-3 Fish Oil - 90 Дражета
63.00 лв
50.40 лв
ПРОМО
-12%
Neptune Krill Oil 500 мг - 60 Дражета
85.00 лв
74.50 лв
ПРОМО
-18%
Super Omega 3-6-9 - 1200 мг - 90 дражета
45.00 лв
37.00 лв
ПРОМО
-12%
Omega 3-6-9 1000 мг - 100 Дражета
36.00 лв
31.70 лв
ПРОМО
-12%
Ultra Omega 3-D - 90 Дражета
72.00 лв
63.30 лв