Как да нормализираме нивата на холестерола

Как да нормализираме нивата на холестерола

Холестеролът е един от най-често срещаните здравословни проблеми за голяма част от населението. Има много фактори, които влияят на промените и с които е добре да се съобразите, ако искате да поддържате нормалните му нива. 

Вкусната, но вредна храна е навсякъде около вас и консумирането ѝ не само повишава нивото на лошия холестерол, а също и нивото на триглицеридите и кортизола в кръвта, което води до по-сериозни здравословни проблеми.

Начини да нормализирате нивата

Консумирайте колкото може повече плодови сокове, най-вече прясно направени от портокал или домати. Яжте повече пресни плодове като ягоди, грозде, ябълки и цитруси. Те притежават в състава си разтворими фибри и пектин. Важно е да се спомене, че само прясно изцедените, без допълнителни добавки, вършат работа. Ето и няколко съвета:

  1. Хранете се правилно и разнообразно - Заменете олиото със зехтин. Той съдържа мазнини, понижаващи холестерола в кръвта и засилва защитните клетки на тялото. Използвайте го дори и като добавка в салатите и супите. Други полезни продукти, които е хубаво да включите в менюто си, са: авокадо, ядки, киноа, тофу и други. Наблегнете на консумирането на риба поне два пъти в седмицата – сьомгата и рибата тон съдържат в себе си Омега-3 мастни киселини, които понижават и кръвното налягане. 
  2. Използвайте подправки - При готвене някои добавки, освен че придават уникален вкус на яденето, понижават и холестерола – джинджифил, чесън, куркума, черен пипер и канела.
  3. Спрете цигарите - Тютюнопушенето е изключително вреден навик и ако се откажете от него не само ще се чувствате по-добре, но и ще нормализирате холестерола си. Тук е добре да споменем и алкохола като вреден. В нормални количества, като добавка на червено вино към обяда или вечерята, би могъл и да е полезен.
  4. Опитайте се да намалите холестерола с билкови и натурални методи, преди да пристъпите към употребата на хапчета. Използването на хранителни добавки с био произход дава добри резултати в повечето случаи. В различните аптеки и онлайн магазини можете да откриете такъв вид продукти под формата на чайове или таблетки.

Защо да поръчате от Now Foods

В този магазин се предлагат висок клас продукти в различни категории, задоволяващи и най-претенциозните клиенти. Тук можете да откриете всякакви био добавки, чайове, таблетки и разтворими продукти, влияещи положително върху различни видове заболявания. Качеството е на високо ниво, а цените са достъпни.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ