7 работещи начина за контрол на апетита

Написано от Веселин Добрев 11.12.15 0 Коментари Интересно,

Най-вероятно вече знаете няколко стратегии за изгаряне на излишните мазнини. Храненето с по-малко въглехидрати, приема на по-малко мазнини и прибягването до повече кардио, са може би най-известните методи, които привличат вниманието на пръв поглед. Един от най-простите и най-пренебрегвани начина за контролиране на телесните мазнини е именно ограничаване на апетита. В тази статия ще Ви представим едни от най-добрите начина за контрол на апетита.

         

 1.Избягвайте хранения, състоящи се само от въглехидрати

                             

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въглехидратите са първият хранителен елемент, който напуска стомаха. Хранене състоящо се само от въглехидрати, ще напусне стомаха бързо, което ще доведе до глад, много по-скоро отколкото, ако сте се хранили с храна, съдържаща други видове макронутриенти. Протеина и мазнините в храната се усвояват много по-бавно и пречат на въглехидратите да напуснат бързо стомаха, което Ви кара да се чувствате сити за по-дълго време. Това е достатъчна причина, за да избягвате хранения, състоящи се само от въглехидрати.

 

2.Започнете с протеина

         

                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да кажем, че сте на диета. Предстои Ви комбинирана порция от въглехидрати и протеин - ориз и пиле. Ако сте много гладни и чувствате, че можете да изядете един малък слон, изберете първо пилетo, а след това ориза. Протеина оказва по-голямo влияние върху потушаване на апетита, отколкото въглехидрата.

   

 

3.Хранете се през целия ден 

 

Културистите знаят, че разпределянето на храната в няколко хранения през целия ден води до много по-добри резултати. По този начин покачвате повече мускулна маса, като в същото време намалявате телесните мазнини. При прием на същите калории, но в по-малко хранения, резултатът няма да е същият. Разпределенянето на храната в 6-8 хранения дневно, ще окаже значително вилияние на апетита. Яденето постоянно (в рамките на нужните калории за деня, разбира се) ще укроти апетита и ще помогне за намаляването на телесните мазнини.

 

4.Повишете приема на протеин

 

Да, наистина имате нужда само от 2 грама протеин на килограм телесно тегло, за да покачите мускулна маса. Въпреки това, тази цифра може да се промени, и трябва да върви нагоре, ако се почуствате зверски гладни, докато сте на диета. Увеличаването на протеина не означава да увеличите и дневните си калории. Опитайте се да прибавите 70 грама протеин в дневния си прием, като за сметка на това премахнете същото количество въглехидрат, измерено в калории. Ротацията на протеин и въглехидрат може значително да подтисне Вашият апетит.

   

5.Хранете се с повече зелечуци

   

                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато сте на диета, Вашата храна не Ви засища достатъчно. Зеленчуците са чудесен начин да заситите глада си, тъй като целта Ви е да избегнете излишните калории.  Още един голям плюс е, че те са богати на фибри. Добри варианти са - броколи, карфиол, зеле, спанак. Наблегнете на тези зеленчуци, за сметка на съдържащите скорбяла, като - грах, царевица, моркови.
 

 

6. Започнете прием на 5-HTP

 

За да подтиснете апетита си, използвайте 5-HTP  (5-хидрокситриптофан), естествена добавка, която се преобразува в мозъка на вещество наречено серотонин. Проучване с жени със затлъстяване, показва, че приемът на 5-HTP дневно 30 минути преди хранене в продължение на 5 седмици намалява апетита и води до загуба на тегло. Опитайте с 50-100 милиграма разпределени през деня, преди най-обилните Ви хранения. 

 

 7. Вземeте ZMA

 

ZMA (цинк, магнезий и витамин Б6) е известно с това, че помага за по-бързото възстановяване, както и за по-добрият и спокоен сън. Хората, които имат дефицит на цинк, са склонни да имат по-малко лептин, а лептинът е свързан с контрола на апетита. С повишаването приема на цинк, ще завишите нивата на лептина.

Остави своето съобщение