Често задавани въпроси за Витамин Б

Написано от Веселин Добрев 28.04.20 0 Коментари Интересно,

Нормално ли е витамините от група В да имат неприятна миризма?

 

Витамините от групата B по природа имат неприятен аромат. Това е нормално и не означава, че продуктът е изтекъл или е компрометиран по друг начин. Ако се съмнявате, проверете датата на годност, която е отпечатана на дъното на всички бутилки.

Понякога има жълт прах, покриващ капсулите в моята добавка за витамин В. Това нормално ли е?

Понякога може да получите остатъци от витамин В на капсулите, обикновено жълт на цвят. Отново това е нормално явление. Често има малко количество прах, който изтича по време на процеса на капсулиране и понякога покрива външната страна на капсулите.

Защо метилкобаламиновата форма на витамин B-12 е по-добра форма като цяло от обикновената B-12?

 

Повечето витамини от група В функционират в организма само в техните коензимни (или активни) форми, а редовната форма, както се намира в В-12 или някои продукти от В-комплекс, трябва да бъде превърната във форма на коензим от вашето тяло, преди да може да свърши своята работа . Тези коензимни форми обикновено са много по-скъпи и се считат за по-мощни от стандартните витаминни форми, така че имаме и двете форми, за да предложим на потребителите разнообразни възможности. Метилкобаламинът е една от тези форми на коензим. Тъй като той вече е в коензимната си форма и не се нуждае от преобразуване, тялото ви може да го използва веднага, за разлика от необходимостта да следва типичния метаболитен  път за преобразуване.

 
Безопасен ли е метилкобаламинът и откъде идва?

 

Метилкобаламинът се получава чрез микробна ферментация. Проведени са множество изследвания върху метилкобаламин, без доказателства за токсичност. Освен това не е установена горна граница от Института по медицина (МОМ).

Остави своето съобщение