10 богати на вода плодове, които да ви поддържат хидратирани през лятото

10 богати на вода плодове, които да ви поддържат хидратирани през лятото

Тъй като температурите се покачват драстично през летните месеци, възрастните хора са изложени на по -висок риск от състояния като дехидратация, топлинни удари и т.н. Основните състояния като застойна сърдечна недостатъчност, диабет и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), могат да представляват голяма заплаха за здравето им.

Ето няколко съвета, за да се предпазите от летните жеги:

  • Пийте от 2 до 3 литра вода или повече на ден, за да останете хидратирани
  • Избягвайте кофеин или алкохол, тъй като тези напитки могат да причинят дехидратация
  • Носете свободно прилепнали и светли дрехи през лятото
  • Избягвайте да излизате навън през деня, доколкото е възможно
  • Използвайте слънцезащитни продукти с SPF, ако излизате навън
  • Покрийте се с ръкавици, слънчеви очила или шапка
  • Внимавайте за предупредителни признаци като висока телесна температура, гадене, ускорен пулс, главоболие, замаяност или объркване
  • Яжте плодове и зеленчуци, богати на вода

Значението на добавянето на богати на вода плодове към вашата диета през лятото.

Както всички знаем, 60% от тялото ни се състои от вода. Няма съмнение, че всяка система в нашето тяло изисква вода, за да функционира правилно. Водата играе жизненоважна роля при изпълнението на различни функции за тялото, като например регулиране на телесната температура, елиминиране на вредните токсини, пренасяне на основните хранителни вещества и кислород до клетките и осигуряване на влажна среда за ефективното функциониране на телесните тъкани и стави. Ефективен начин да помогнете на тялото си да абсорбира достатъчно вода е като ядете зеленчуци и плодове, които хидратират тялото ви, особено тези с богато съдържание на вода. За да задоволите нуждите от хранителни вещества в тялото си, е важно да ядете плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода. Тези плодове и зеленчуци могат да осигурят достатъчно течности, за да поддържат тялото ви подхранено и здраво. 

Плодовете, богати на вода, могат да се използват и за приготвяне на сокове, смутита или здравословни закуски. 

Вижте топ 10 най -добри плодове за ядене през лятото.

1. Манго - До 83% вода

Ние знаем колко много обичате манго и те несъмнено са любимата ни част от летния сезон! Мангото помага за храносмилането. Те са заредени с антиоксиданти и следователно могат да засилят имунитета. Те понижават холестерола и насърчават здравето на очите. Всички тези фактори правят мангото един от най -добрите плодове през лятото. 

2. Боровинки До 84% вода

Популярни заради тръпчивия си вкус, боровинките се използват в няколко десерти като мъфини, тарт и чийзкейкове. Но знаете ли, че боровинките имат някои изключителни ползи за здравето? Боровинките са естествен пречиствател на кръвта и също са били използвани за лечение на кашлица и настинка в стари времена. Те са супер богат източник на антиоксиданти и също могат да подобрят здравето на мозъка. 

3. Ябълки - До 86% Вода

Всички вярваме в мъдрите думи „Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен“ и без съмнение го прави! Популярен плод през почти всички сезони, ябълката е вкусна и питателна. Добавете ги във вашите салати, смутита, десерти с пайове или ги яжте като лека закуска, ябълките никога не ви разочароват. Известно е, че ябълките повишават метаболитните нива, подобряват здравето на сърцето и регулират нивата на кръвната захар. Те са заредени с достатъчно витамини и минерали за насърчаване на здрави кости, зъби и кожа. 

4. Ананас - До 86% вода

Този вкусен и сочен плод е любим на мнозина заради богатия си ароматен вкус. Ананасите са чудесен източник на витамин С, който е от съществено значение за борбата срещу увреждането на клетките и за засилване на имунната ви система. Високото съдържание на манган в ананаса подобрява здравето на костите. Също така има високо съдържание на фибри и е заредено с антиоксиданти. 

5. Кайсии - До 86% вода

Богат източник на диетични фибри, кайсиите могат да подобрят храносмилането и да засилят метаболизма. Заредени с антиоксиданти е чудесен плод за здравето на сърцето. 

6. Портокали - До 87%

Портокалите са любим плод на тези, които обичат да тренират, като причината е, че този плод хидратира и зарежда тялото ви с енергия, което е задължително по време на тренировки. Портокалите имат множество ползи за здравето като намаляване на холестерола, подобряване на сърдечната функция и като богат източник на витамин С, те подобряват здравето на кожата. 

7. Сливи - До 87% вода

Сливите са прекрасен източник на витамин А, С, К, калий, мед и манган. Сливите могат да намалят възпалението и да имат положителен ефект върху здравето на костите. Те могат да намалят риска от сърдечни заболявания и диабет. 

8. Папая - До 88% вода

Този плод е изключително богат на витамин С, фибри и антиоксиданти. Добавянето на папая към вашата диета може да предотврати натрупването на холестерол в артериите ви, да повиши имунитета и може да бъде отличен източник на витамини за хора с диабет и някой, който иска да контролира теглото си. 

9. Къпини - До 88% вода

Лятно основно и любимо допълнение към вашата закуска, къпините имат приятен вкус и много ползи за здравето. Богати на витамин С, добавянето на къпини към ежедневната ви диета може да помогне за по -бързото зарастване на рани, да регенерира кожата, да помогне за усвояването на желязото, да предотврати обикновената настинка и да излекува храносмилателните проблеми. 

10. Праскови - До 89% водни

Този хидратиращ плод е сладък и сочен. Прасковата се счита за облекчаващ стреса плод и също така е известно, че се бори със сърдечно-съдови заболявания. Витамин С и А в прасковите са чудесни за здравето на кожата ви и високото съдържание на фибри за храносмилателните ви проблеми. 

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-22%
Daily Vits - 100 Таблетки
45.00 лв
35.00 лв
Kid Vitamins (Детски витамини) - 120 Таблетки
51.00 лв
ПРОМО
-23%
Adam Men`s Multi - 90 Дражета
84.00 лв
65.00 лв
EVE Woman`s Multi - 180 Дражета
117.00 лв
ПРОМО
-12%
Omega 3-6-9 1000 мг - 100 Дражета
36.00 лв
31.70 лв