Забранени вещества

Какво няма да откриете в продуктите на NOW Foods

От изключително значение е да знаем какво се съдържа в храната която приемаме. От не по-малко значение е да знаем това което НЕ трябва да се съдържа в храните. GMP сертификатът, който притежават всички продукти на NOW Foods, гарантира, че всички съставки които са описани по-долу не се съдържат в нашите продукти.

Изкуствени оцветители

При производството на продуктите не се използват изкуствени оцветители. Много от синтетичните оцветители, особено червените бои имат доказан токсичен ефект. Ние използваме единствено естествени оцветители като: анато, цвекло, моркови и хлорофил.

Изкуствени подсладители

Ние използваме единствено естествени подсладители като ксилитол и еритритол. Ние не продаваме и не използваме изкуствени подсладители като захарин, сукралоза, ацесулфам или аспартам. Макар тези подсладители все още да се продават свободно, има проведени изследвания доказващи тяхната токсичност при продължителен прием.

Синтетичен Витамин Е

Изкуствената форма на Витамин Е (dl-alpha-tocopheryl) е химически и физиологически различна от естествената. Ние предлагаме единствено естествената форма на Витамин Е (съдържаща 4 токоферола и 4 токотриенола).

Аминокиселини в D-форма

Естествената форма на аминокиселините е L-формата. Синтетичните варианти са D-формата и DL-формата. В нашите продукти няма да откриете синтетичните варианти на аминокиселините, а единствено L-Carnitine, L-Arginine, L-Glutamine и т.н.

Ефедрин

Днес ефедринът и подобните му продукти са забранени. Но дори когато се продаваха свободно, NOW Foods не е използвала подобни суровини в своите продукти заради вредата която оказват върху сърцето.

Генетично-модифицирани храни

Ние сме против генетично-модифицираните продукти, защото те могат да окажат значителни или неизвестни странични ефекти. В днешно време голяма част от соевите или царевичните продукти са генетично-модифицирани. Ние се стремим да избягваме такива суровини и винаги отбелязваме на етикета, че продуктите не съдържат генетично-модифицирани храни.

Тежки Метали

Някои съставки съдържат тежки метали в естествената си форма. Ние проверяваме дали количеството тежки метали е в допустимата норма и е безопасно. Например всички видове рибено масло от NOW Foods не съдържат живак и олово благодарение на специалната технология за молекулярно дистилиране на суровините. Алуминият е друг метал, който отсъства в продуктите.

Хормони

Продуктите на NOW Foods не съдържат андростенедион, естроген, тестостерон или DHEA. Това са стероиди или анаболни съставки, които имат редица странични ефекти.

Хидрогенирани и транс-мазнини

Това са мазнини, които от ненаситени са променени към наситени вследствие на химични процеси. Тези мазнини са нездравословни и са с основен принос за натрупването на подкожни мазнини. NOW Foods не използва гореописаните видове мазнини.

Радиация

Радиацията се използва за унищожение на множество бактерии. Въпреки това тя има странични ефекти и унищожава естествените съставки на някои билки. Ние не използваме радиация при производството на продуктите.

Замърсяване с микроби

Много естествени хранителни съставки съдържат минимални количества микроби. Преминаването на тази граница може да доведе до поява на странични ефекти. Ние разполагаме със собствена високотехнологична лаборатория, в която екип от специалисти непрекъснато изследва продуктите за заразяване с микроби.

Нанотехнологии

Използването на наноматериали е прибързан подход, който все още не е подкрепен с достатъчно научни факти и изследвания. След като учените все още не са сигурни в ефекта от използването на този нов клас съставки, ние предпочитаме да изчакаме сигурни доказателства показващи безопасността на тези материали.

Хондроитин от непознат произход

Хондроитинът е ключов елемент в борбата за запазване на здрави стави. Във всички успешни клинични изследвания е използван хондроитин от крави. Това е причината ние да използваме единствено тази суровина като доказала се. В продуктите ни не се съдържа хондроитин със съмнителен произход като свински или пилешки.

Окисление

Естествените продукти се окисляват във времето. За да се сведе до минимум този ефект, ние използваме специални пакетчета остраняващи влагата и намаляващи ефекта на окислението. По този начин продукта остава в естествената си форма максимално дълго време. В опаковката на всеки наш продукт ще намерите пакетчетата, които гарантират абсолютна свежест на продукта и нулево окисление.

Вредни алкалоиди (Pyrrolizidine)

Някои естествени билки съдържат тези опасни алкалоиди които представляват хепатотоксини (токсини увреждащи черния дроб). Нашите химици следят за наличието на тези вредни съставки.

Вредни остатъци

Постоянно и внимателно следим и тестваме продуктите за наличието на остатъчни пестициди и разтворители.

Титаниев диоксид и фосфати

Тези синтетични съставки често се използват като добавки, подобрители или стабилизатори при производството на храни и хранителни добавки.

Cis-CoQ10

Този популярен продукт има две форми: естествена транс-форма (само тя се съдържа в човешкия организъм) и синтетична по-евтина cis-форма, която има различна структура от естествената. Продуктите на NOW Foods съдържат единствено естествената транс-форма.