Елементи на качеството

Производствени стандарти

За да се гарантира безупречното качество на нашите продукти и спазването на най-високите производствени стандарти, екип от професионалисти следи стриктно всеки сегмент от производствения процес да бъде изпипан до съвършенство. Изключително внимание се обръща на всеки елемент от получаването и съхранението на суровините до поставянето на етикетите върху готовите продукти.

Ние сме едни от най-активните застъпници на качеството в индустрията за натурални продукти. Компанията има екип от биохимици, химици, диетолози и технолози, които прецизно следят параметрите на съставките в нашите продукти и ги формулират да бъдат ефективни за тяхната предназначена употреба.

На кратко, продуктите на NOW работят. Те са безопасни.

Те са произведени по схемата на GMP (Good Manufacturing Practices) и са тествани за да покрият нашите строги изисквания за качество. От началото на производствения процес до неговия край, технологиите които използваме са под строг контрол. Още повече, нашият екип от висококвалифицирани професионалисти прилагат до съвършенство своите дълбоки технически познания, за да задоволят високите нужди на нашите високо ценени клиенти.

Ние тестваме, ние проверяваме, ние потвръждаваме отново и отново, ние сме бдителни, ние интегрираме последни научни изследвания и работим усърдно да разберем и идентифицираме съставките на нашите продукти, както и тези обект на потенциално замърсяване, подправяне или разреждане. Ние сме в индустрията от 40 години и знаем как да подбираме и тестваме тези съставки преди производствения процес. Ние изминаваме този дълъг и труден път за да можем да спечелим вашето доверие.

Сърцето на нашата практика е независими изследвания от трета страна.

Ние разследваме и преглеждаме лабораторните проучвания и други изследвания на нашите продукти, извършени от други лаборатории. Нашите продукти са обект на непрекъснати тествания от високо реномирани университети и изследователски центрове както в САЩ, така и в целия свят, за да се определи ефективността им върху човешкия организъм. Ефективни продукти означават здраве и жизненост, което свидетелства за качество.

В NOW ние продаваме натурални, органични и природосъобразни продукти

Това включва хранителни добавки, храни, продукти за здраве и красота. Ние се разграничаваме от масовия пазар, където синтетичните продукти са разпространени. Ние се разграничаваме също така и от много други фирми, които твърдят че продават натурални продукти, но това съвсем не е така. В NOW Foods, ние приемаме думите „натурални” и „органични” сериозно. Това е нашият живот, нашият опит, нашият бизнес. Това е нашето задължение към вас.

За да сме сигурни в качеството на продуктите от началото на производствения процес до неговия край, ние строго подбираме доставчиците на суровините, които използваме. Всички доставчици се проверяват стриктно, за да отговарят на стандартите за качество. Всеки от тях се изисква да предостави сертификат от анализ за качество. Техническият екип на NOW извършва щателна инспекция върху всички идващи пратки със суровини.

Ако някоя идваща партида със суровини не отговаря на нашите стандарти, ние непоколебимо я връщаме на доставчика. Един от многото примери е с една партида с хондроитин. През 2006 ние тествахме 45 пратки за ефикасност, идентичност и потенциално замърсяване. Оказа се че от 45, само 4 отговарят на нашите стандарти. Останалите 41 бяха върнати на производителя.

Тестването на сурови материали, формули в процес на изработка и завършени продукти, е задължение на NOW Foods. Нашият екип от високо квалифицирани учени изпозва най-модерни технологии за осъществяването на различни тестове в течение на технологичния процес.

Идентичност

Осъществяване тестове за пълно идентифициране на суровите материали е основна стъпка в процеса за изработката на качествени продукти. Тези тестове се извършват за да се потвърди, че нашите съставките са тези, които ние твърдим че са.

Ефективност

Ефикасността на който и да е завършен продукт се осланя предимно на ефективността на суровината, от която го произвеждаме. Потвръждавайки ефективността на суровината предварително, ни позволява да предложим завършен продукт, който е автентичен и работи по начина, по който ние твърдим.

Микроби

Микробното замърсяване е проблем, който може да провали целия производствен процес, ако остане незабелязано. Нашите лаборатории снабдени с технологии, които са последна дума на техниката, позволява на нашите микробиолози да откриват неприемливи съдържания на микроби преди производствения процес.

Замърсяване

Ние използваме най-съвременните уреди за тестване, което ни позволява да извършваме интензивни проверки за съдържание на тежки метали, пестициди, диоксини и много други познати замърсители.

Научно потвърдени дати на годност са неделима част от практиката за поставяне на етикети в NOW. Полагаме огромни усилия за да бъдем сигурни, че всеки продукт е представен с точната дата на годност.

Продуктите на NOW са подкрепени с етикети, които напълно точно отразяват съдържанието им.

При разработване на етикетите, се имат в предвид редица мерки. Точноста и истинноста са от изключително значение за нас в NOW. Данните за хранителните стойности в продуктите се определят чрез калкулация и прецизни лабораторни изследвания.

Пакетирането на продуктите играе важна роля при установяване на живота на съдържанието. За да осигурим оптимална ефективност на продукта през неговия период на годност, изискванията за опаковането на всеки продукт, транспортиране и складиране са внимателно анализирани. NOW Foods използва специално изработени опаковки за изсмукване на кислорода от продукти, които са потенциално предразположени от деградация под въздействието на кислород, също така се използват и пакетчета със силиконов гел за предпазване от влага в опаковките.

Гамата от продукти на NOW Foods е огромна и въпреки това, за всеки продукт се отделя специално внимание като се започне от подбора на съставките, до начина по който се складира за оптимално дълго време.