4 начина за по-добро здраве на чревния тракт тази Коледа

4 начина за по-добро здраве на чревния тракт тази Коледа

Коледа, времето в което не можем да се спрем да се отдадем на богатата коледна трапеза. Коледния период отново е тук и въпреки че го обичаме, той може да има и отрицателно въздействие върху здравето на червата ни.

Червата ви всъщност са важна част от имунната ви система, така че лошото здраве на червата ще се отрази на цялото ви тяло, включително на настроението ви.

В тази статия ще обсъдим начините, по които можете да подобрите здравето на червата си тази Коледа.

Разбира се всички обичаме да се потопим в коледния дух и да прекараме този магически период с любимите си храни и напитки. Също така все пак е хубаво да забравите и за напрежението на работата за няколко дни. Прекаленото отпускане обаче ще има отрицателен отклик и върху здравето ви като цяло, което ще направи още по-трудно да се върнете към нормалната си рутина отново през януари.

Последствията от прекомерното ядене и пиене могат да бъдат болезнени. Симптоми като подуване на корема, спазми, наддаване на тегло и запек могат да ви накарат да страдате през това време. Поради тази причина е изключително важно да имате предвид здравето на червата си през коледния период.

Можете да снабдите имунната си система с основни хранителни вещества и добавки, като закупите продукти от здравния магазин www.nowfoods.bg. По този начин можете да се справите с последиците от коледното прекомерно угаждане, преди дори да са започнали.

Разбира се, не е наша задача да ви казваме как да прекарате коледната ваканция. Добре е да се разпускате от време на време. Но още по-важно е да осигурите на тялото си най-добрата подкрепа през тези времена. Ние от Now Foods Bulgaria ще ви насочим към най-добрите хранителни добавки, витамини и минерали, които да ви помогнат да поддържате червата си в добро здраве.

Като следвате нашите здравни съвети по-долу, вие ще можете да намерите баланс и да защитите здравето на храносмилателната си система и червата преди, по време и след коледния период.

Съвети за здрави черва по време на Коледа

Вижте нашите съвети за здравето на червата, които да следвате тази година по време на Коледа.

1. Приемайте пробиотици

Пробиотиците са от съществено значение за поддържане на здравословно ниво на добри бактерии в храносмилателната система. Използвайки NOW Foods Probiotic-10, вие получавате балансирана гама от живи организми, включително устойчиви на киселина пробиотични бактериални щамове. Те работят във ваша полза, като естествено колонизират човешкия чревен тракт.

2. Вземете храносмилателен ензим

Богатите храни по време на Коледа могат да натоварят храносмилателната система, поради което предлагаме ензими с пълен спектър на оптимална храносмилателна система на NOW Foods. Тази добавка на NOW Foods подпомага храносмилането на различни храни, включително боб и зеленчуци, но по-важното е тежките ястия, с които тялото ви не е свикнало по Коледа.

Като алтернатива, ако ядете повече глутен или млечни продукти от обикновено по време на празниците, може да помислите да опитате NOW Foods Dairy Digest Complete Veg Capsules или NOW Foods Gluten Digest Veg Capsules. Те са предназначени да помогнат при храносмилането на млечни и глутенови продукти.

3. Не спирайте да спортувате

Това, че е ваканционният сезон, не означава, че трябва да спрете да тренирате. Поддържайте себе си и тялото си в движение през целия ден. Това помага за поддържане на здравословен метаболизъм, което е един от най-добрите съвети за здраве, които трябва да следвате.

4. Бъдете разумни по отношение на приема на алкохол

Съвсем очевидно е, че повечето хора консумират повече алкохол по време на празничния сезон. Това е добре: всичко е свързано с навлизането в празничния дух! Важно е обаче да бъдете предпазливи в това отношение. Тялото много по-трудно преработва алкохола и ако ще се напивате, черният дроб усеща ефектите интензивно. Помислете за здравето на червата си и дали една допълнителна чашка или халба е най-добрият начин.

Алкохолът всъщност може да доведе до дефицит на много витамини и минерали. Уверете се, че продължавате да приемате дневната си доза витамин C и витамин D. Можете също така да включите NOW Foods Silymarin Milk Thistle Extract, за да защитите черния си дроб.

Коледа е време да се отпуснете и да прекарате качествено време със семейството и приятелите си, така че се уверете, че ще ви хареса не се ограничавайте твърде много! Винаги намирайте устойчив баланс, за да поддържате здравето на червата си в такт.

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-8%
Psyllium Husk 500 мг - 200 Капсули
38.00 лв
35.00 лв
Probiotic-10™ + Bifido Boost - 90 веган капсули
80.00 лв
Womens Probiotic 20 Billion - 50 веган капсули
85.00 лв
ПРОМО
-20%
Glucomannan 575 mg - 180 Caps
56.00 лв
45.00 лв
Super Enzymes - 180 капсули
90.00 лв