4 съвета за здравословно хранене през празничния сезон

4 съвета за здравословно хранене през празничния сезон

В най-магичното време от годината, в които душичките ни се отпускат и си позволяваме да прекаляваме почти с всичко. Празниците са красиво време от годината, което всички очакваме, и в същото време някои от нас се страхуват от него поради възможно прекаляване. С количеството вкусна храна и напитки може да е предизвикателство да поддържате здравословното си ежедневие.

4 съвета за здравословно хранене през празничния сезон

С количеството вкусна храна и напитки може да е предизвикателство да поддържате здравословното си ежедневие.
Все пак можете да се насладите на празничния сезон и всички вкусни ястия, без да се чувствате виновни. 

Ето няколко съвета как да поддържате здравословните си хранителни навици по време на празничния сезон, докато живеете живота си пълноценно.

1. Останете хидратирани

Да останете хидратирани е един от най-ефективните съвети, за да не прекалявате с тежки, пържени и сладки храни.
Чаша хладка вода един час преди да консумирате голямо хранене ще помогне на тялото ви да храносмила добре.

Понякога, когато си мислим, че сме гладни, всъщност сме жадни. Дори когато почувствате глад преди хранене, първо изпийте вода, ако гладът ви отшуми, това е знак, че сте били жадни на първо място.

2. Планирай напред

Ако отивате на празнично пиршество, уверете се, че не отивате на празен стомах.

Въпреки че пропускането на закуската и обяда, преди да отидете на коледната вечеря на баба, може да изглежда като добра идея, не е така.
Трудно е да вземаш добри решения, когато си гладен и къркорещото ти коремче ще управлява лодката. Предпазете се от преяждане, като ядете лека, но засищаща храна, преди да тръгнете за празнично пиршество.

3. Изчакайте поне 5 минути, преди да приготвите десерти за сервиране

По-скоро това петминутно време за изчакване е за вас, за да решите съзнателно на кои десерти, ако има такива, искате да се насладите.

Когато видите този тиквен пай, сладка баклава, шоколадова торта или каквото имате, тихо си кажете да изчакате пет минути. Ако след изтичането на тези минути все още искате десерта, вземете го. Това вече не е просто угаждане.

Вместо това вие контролирате това, което влагате в тялото си, което е победа, независимо от това как го гледате.

4. Разнообразете стандартните тежки храни с алтернативни здравословни варианти.

Основните продукти за Коледа са задължителни за повечето хора, за да се насладят максимално на празничния сезон. Ако обаче искате да се погрижите за тялото си, докато все още се чувствате празнично, има доста рецепти, които можете да намерите онлайн, за да направите празничните си ястия едновременно вкусни и здравословни.

Ако имате възможност, опитайте се да изберете по-леки и по-малко калорични продукти за вашата коледна вечеря. С броя на продуктите там, не би трябвало да е трудно да замените някои от по-тежките с техните нискомаслени аналози.

Или можете да експериментирате и да промените традиционните си ястия с някои интересни модификации.

Празниците са време за семейство, приятели и забавление. Но те също могат да бъдат време на стрес и лоши навици. Със сезонни стресови фактори като крайни срокове за работа в края на годината, пазаруване на подаръци и подготовка за коледната нощ.

Но не трябва да е така! Има много неща, които можете да направите, за да останете в крак със здравословните си цели по време на празничния сезон. Погрижете се за здравето си и с правилните хранителни добавки от Nowfoods.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-24%
Super Enzymes - 90 Tаблетки
56.00 лв
42.40 лв
ПРОМО
-22%
Super Enzymes - 180 Tаблетки
102.00 лв
80.00 лв
ПРОМО
-12%
Papaya Enzymes - 180 Дъвчащи Таблетки
32.00 лв
28.20 лв
ПРОМО
-17%
Super Enzymes - 90 капсули
56.00 лв
46.60 лв
Super Enzymes - 180 капсули
90.00 лв