8 признака на нисък тестостерон

8 признака на нисък тестостерон

Подобно на много други грижи за здравето, ниският тестостерон идва с множество предупредителни знаци, на които мъжете трябва да обърнат внимание. Момчетата понякога се шегуват около нивата на тестостерон, но това наистина може да повлияе на тяхното здраве и цялостно благосъстояние. Според изследване, публикувано от CBS News, ниските количества на този мъжки хормон могат да доведат до редица заболявания, като диабет, сърдечно-съдови заболявания и остеопороза.

Как да разберете, че имате ниски нива на тестостерон ?

  • Умората. Има разлика между това да сте уморени в края на дългия ден и да сте напълно изтощени, независимо колко сте отпочинали. Ако сте уморени през цялото време, това е знак, че може да има дефицит на тестостерон.
  • Загуба на мотивация. Освен умора, мъжете с ниски нива на тестостерон могат да изпитат липса на желание да направят каквото и да е било. С тази намалена енергия и липсата на мотивация може да се прояви нежелание за извършване на обикновени ежедневни дейности като – треноровки, шофиране, комуникация с приятели. 
  • Нестабилност на настроението. Някои мъже могат да сбъркат ниския тестостерон с депресия. Макар, че понякога можете да страдате и от двете, често мъжете с по-ниски нива на тестостерон се чувстват необяснимо зле, често сменят настроенията си и са по-емоционални от обикновено.
  • Лесно раздразнителен. Тестостеронът е хормон и ниските му нива водят до дисбаланс на хормоните като цяло. Този дисбаланс може да доведе до раздразнение и я дори до ярост. Ако внезапно и лесно се раздразните, може би е време да направите изгледвание на нивата на тестостерон в тялото си или да посетите лекар.
  • Липса на сексуално желание. Тестостеронът, просто казано, подхранва сексуалното желание на мъжа и с по-ниското му ниво е нормално да се загуби и желанието за секс. 
  • Изтръпване на гениталиите. Без да ставаме прекалено описателни, често ниските нива на тестостерон могат да доведат до това, което мъжете описват като изтръпване в долните части на тялото. 
  • Загуба на мускулна маса. Ниските нива на този хормон водят до затруднено покачване на мускулна маса и обем. Ако имате затруднения в покачването на мускули или забележите загуба на такава въпреки усилените тренировки, вероятно става въпрос за хормонален дисбаланс.
  • Повишени телесни мазнини. За съжаление, с по-малко мускулна маса поради ниското ниво на тестостерон идва с повече телесна мазнина. Покачване на мазнините в областта на корема и краката е признак за ниски нива на този хормон. 

Естетсвеното производство на мъжкия полов хормон може да се повиши посредством приема на различни храни и хранителни добавки. NowFoods се грижат за мъжкото здраве и предлагат на своите клиенти най-високо качество продукти като:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-20%
Tribulus 1000 мг - 90 Таблетки
60.00 лв
48.00 лв
ПРОМО
-27%
Maca (Мака) 500 мг - 100 Капсули
33.00 лв
24.00 лв
ПРОМО
-25%
Saw Palmetto Berries 550 мг - 100 Капсули
33.00 лв
24.80 лв
ПРОМО
-12%
Tribulus 1000 мг - 180 Таблетки
105.00 лв
92.40 лв
Men's Virility Power - 120 Капсули
90.00 лв