Акупунктура за плодовитост

Акупунктура за плодовитост

Може да има много фактори, свързани с това защо една от седем двойки изпитва проблеми с плодовитостта.

Акупунктурата за плодовитост е процес, при който малки, тънки игли се поставят в определени области на тялото, което може да помогне за стимулиране на нервната система. Това води до изпращане на ендорфини към нашата имунна система, хормонална система и сърдечно-съдова система, които играят роля в зачеването.

Много жени, борещи се с безплодие, вече са били подложени на базови тестове за измерване на определени маркери за плодовитост. Един от тези маркери е броят на антралните фоликули (AFC), който показва броя на фоликулите, които са на път да се развият в потенциални яйцеклетки. Това се използва заедно с антимюлериновия хормон (AMH) като маркер за успеха на IVF (инвитро оплождане). Диагностицирането с ниско ниво на AMH често може да накара жените да се чувстват обезсърчени, някои може вече да са имали няколко цикъла на IVF без успех.

Изследванията показват, че нивата на АМН (брой фоликули, които са на път да се развият в потенциални яйцеклетки) могат да се променят и че с правилните промени в начина на живот и акупунктурното лечение на плодовитостта нивото на антралния фоликул може да се повиши. Проучване на жени, преминаващи през ин витро оплождане с нисък яйчников резерв, установи, че акупунктурата за плодовитост може да увеличи броя на извлечените овоцити (незрели яйцеклетки) и тези ембриони са с по-високо качество от тези, които не са имали акупунктура за плодовитост.

Например, за да подобрите плодовитостта си, е изключително важно да разберете как вашите емоции, енергийни нива, тегло, упражнения, сън и менструален цикъл влияят върху вашата плодовитост. Като подобрите тези фактори и започнете лечение с акупунктура за безплодие, можете значително да подобрите шансовете си за зачеване.

За да оптимизирате напълно плодовитостта си и да подготвите тялото си за бременност, се препоръчва да започнете акупунктура за плодовитост поне 3 месеца преди да опитате да забременеете или да започнете цикъл на ин витро оплождане. Това дава достатъчно време за най-ефективните промени в начина на живот и лечението.

Как действа акупунктурата за плодовитост?

Какво е акупунктура за плодовитост? - По време на акупунктурна сесия се вкарват фини игли в определени области на тялото, за които е доказано, че стимулират нервната система, която на свой ред изпраща химически пратеници към нашата имунна система, хормонална система и сърдечно-съдова система за насърчаване на здравето. Има много ползи от акупунктурата за плодовитост , ето само няколко:

  • Помага за намаляване на нивата на стрес

Доказано е, че акупунктурата за плодовитост помага за намаляване на стреса, който играе огромна роля в процеса на зачеване. Стресът може да бъде в състояние да попречи на менструалния цикъл на жената, което може да доведе до липса на овулация, нередовен цикъл, а понякога изобщо до липса на цикъл, което води до проблеми с плодовитостта.

Акупунктурата помага за намаляване на нивата на стрес чрез поставяне на игли в определени точки на натиск, което след това освобождава ендорфини в мозъка. Целият процес на акупунктура също е много релаксиращ, след като иглите са поставени, можете да лежите тихо на удобна маса, обикновено с успокояваща музика и осветление. Като намалите нивата на стрес, можете да оптимизирате ендокринната си система и да помогнете за балансирането на хормоните, което ви дава най-добрия шанс за зачеване.

  • Увеличава притока на кръв

Известно е, че акупунктурата за плодовитост подобрява кръвния поток и качеството на яйцеклетките. Овариалните фоликули и техните яйцеклетки растат от кръвоснабдяването на яйчниците, което носи съответните хормони и хранителни вещества. Ако кръвният поток е компрометиран по някакъв начин, това може да доведе до по-малко яйцеклетки с добро качество. Акупунктурата за плодовитост може да увеличи притока на кръв към матката и яйчниците чрез отпускане на стените на кръвоносните съдове.

  • Подобрява мъжкия фактор

При двойки, които се борят да заченат, е проучено, че над 40% от проблемите с плодовитостта са мъжки фактори. Това се дължи главно на външни фактори като прекомерно пиене и пушене, лоша диета, дълги работни часове и излагане на електромагнитни устройства. По същия начин както при жените, акупунктурата за плодовитост може да има положителен ефект върху мъжкия уро-генитален тракт. Акупунктурата може да помогне за подобряване на параметрите на спермата, както и подвижността на сперматозоидите.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-23%
EVE Woman`s Multi - 120 Капсули
84.00 лв
65.00 лв
EVE Woman`s Multi - 90 Дражета
60.00 лв
Womens Probiotic 20 Billion - 50 веган капсули
85.00 лв
ПРОМО
-15%
Pre-Natal + DHA (Витамини за Бременни) - 90 Дражета
71.00 лв
60.00 лв
ПРОМО
-12%
Pre-Natal + DHA (Витамини за Бременни) - 180 Дражета
125.00 лв
110.00 лв