Гинко билоба – 5 ползи за които не знаете

Гинко билоба – 5 ползи за които не знаете

Запознайте се с Гинко - 5 ползи, за които може би не знаете

Природата не само се грижи за нас ежедневно, осигурявайки ни светлина, кислород и красиви гледки, а също ни дарява с органична помощ за нашето здраве.
Един вид на тази помощ е под формата на екстракт от уважавано дърво в Азия: Гинко билоба. Произведен от листата на китайското дърво Гинко - или Maidenhair ( билката) – той е основа в традиционната китайска медицина, където се използва от векове за повишаване на енергийните нива, облекчаване на главоболие, подпомагане на съня, поддържане на либидото, облекчаване на болка, кашлица и хрипове. Междувременно в Германия и други европейски страни Гинко е почитан заради ефектите си върху когнитивното здраве. А в световен мащаб? Това е една от най-широко изучаваните билки, както и най-често приеманата ботаническа такава за мозъчното здраве.

Ползи от гинко

Ето пет основни предимства на древната билка - и пет начина да я приемате.

1. Богата на антиоксиданти

Гинко билобата съдържа мощен хранителен състав, тъй като двете му основни съединения - терпеноиди и флавоноиди, имат силни антиоксидантни свойства.
Това е благодат, тъй като антиоксидантите са жизненоважни за вашето здраве -те осигуряват защита срещу вредните свободни радикали, предотвратяват увреждането на тъканите, ДНК и клетките и може да забави прогресията на заболявания свързани с възрастта.

2. Използва се за здравословно кръвообращение

Приблизително 100 000 км. кръвоносни съдове преминават през тялото ви, като ви помагат да постигнете, общо взето - всичко. Имайки това предвид, има абсолютна логика кръвообращението да е от решаващо значение за вашето благосъстояние; лошият приток на кръв в крайна сметка означава, че клетките ви не могат да получат кислорода и хранителните вещества, от които се нуждаят, за да процъфтяват.
Докато редица усилия могат да подобрят кръвообращението, включително контролирането на кръвното налягане, извършването на адекватни упражнения и поддържането на добра хидратация -  Gingko може огранично да подпомогне здравословното кръвообращение. Как? Проучванията показват, че билката допринася за притока на кръв в цялото тяло и поддържа здрави стените на кръвоносните съдове.

3. Поддържа здравето на мозъчната функция

Здравето на мозъка е здраве, тъй като умът ви контролира физическите ви функции, помага ви да разбирате и взаимодействате със света около вас и ви позволява да работите, както и да играете или почивате.
Гинко насърчава по естествен начин мозъчната функция, така че всичко това да е възможно. Смятана за ноотропна, билката се счита за спомагаща здравето на мозъка, тъй като органично насърчава кръвообращението в мозъка. Нещо повече, проучване, публикувано в JAMA, установява, че Ginkgo biloba е потенциално полезна за подобряване на социалното поведение и поддържане на мозъчната функция при пациенти с деменция.

4. Помага за поддържане на цялостното когнитивно здраве

Този подобрен приток на кръв към мозъка може да бъде подарък и за вече здрави индивиди, тъй като някои проучвания показват, че Gingko biloba може по естествен начин да засили паметта и когнитивната скорост-или способността за бърза обработка на информацията, независимо дали е визуална, слухова или движеща се.

5. Подпомага цереброваскуларното здраве

Малко наука за вас: Вашата мозъчно-съдова система се отнася до съдовете, които транспортират кръв до и от мозъка. Когато тази система се прекъсне, да речем от аневризма или инсулт (който може да възникне при кървене в мозъка или при недостатъчен приток на кръв към мозъка), могат да настъпят симптоми, променящи живота, включително променено разбиране, усложнения на говора, емоционални проблеми, проблеми с паметта и промени в личността. 
Gingko Biloba поддържа тази система естествено. Смята се, че това е възможно чрез функциите му на невропротективен агент, мембранен поддръжник, както и на средство за отстраняване на свободните радикали.

Билката се предлага под разнообразни форми за прием: лесна за консумация капсула, билков екстракт или билков прах, както и в комбинирана формула или натурален чай.
* Тези твърдения не са одобрени от Администрацията по храните и лекарствата. Тези продукти не са предназначени за диагностика, лечение, лекуване или предотвратяване на заболявания.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Ginkgo Biloba 60 мг - 60 Капсули
25.00 лв
Ginkgo Biloba 120 МГ - 100 Капсули
55.00 лв
Ginkgo Biloba 120 МГ - 50 Капсули
32.00 лв
Brain Elevate - 60 Капсули
60.00 лв
Ginkgo Biloba 120 МГ - 200 Капсули
100.00 лв