Как да спрем главоболието

Как да спрем главоболието

Болка в главата определено е едно от най-неприятните състояния за всеки човек. Поводите за поява на главоболие могат да са много, а начините за неговото премахване зависят от причината за неговата поява. Точно за това е от съществена важност да можете да разпознавате различния тип неразположения в главата, за да различите съществен проблем от обикновена мигрена след тежка вечер.

Видове болки

Нека разгледаме различните видове главоболие по-отблизо, както и техните причинители:

  1. В слепоочието – остра болка в областта на слепоочието, може да сигнализира за нарушение в кръвообращението на мозъка, поява на инфекция и възпаление в долната челюст или хормонални проблеми при жените.
  2. В тила – усещането на напрежение в тила не е добър показател. При болки отзад в главата има опасност за недостатъчен приток на кислород в мозъка, което е опасно състояние, особено ако е придружено със световъртеж. Задължително се посъветвайте с вашият лекуващ лекар.
  3. В областта на очите – пулсираща болка в тази област може да се появи от преумора или от проблем с очите. Сътресението на мозъка също има подобна симптоматика, като включва и неприятно усещане в горната част на главата. 
  4. Чело – развитието на болезнени усещания и напрежение в челото показва възможното наличие на сериозни заболявания, като менингит, възпаление на синусите и дори пневмония.

При каквито и да е неразположения с главата е добре да избягвате всякакви резки движения. Обърнете си внимание и ако не можете да се справите сами с неразположението, то задължително се допитайте до специалист.

Как да спрем болки в главата

Има редица медикаменти, които можете да използвате срещу така неприятното главоболие, а и множество хранителни билкови добавки и витамини, които да намалят драстично появата на интензивно неприятно усещане и тежест в нея. Също така можете да попитате лекаря си за упражнения, които биха ви помогнали да се преборите с нея по-лесно и бързо.

Съвети за превенция

Има няколко неща, които ако правите или не правите ще си помогнете много и състоянията на главоболие ще намалеят. Ето и основните от тях:

  • Лягайте си по-рано и позволявайте на организма да се наслади на поне 8 часа сън;
  • Хранете се правилно;
  • Разходки на чист въздух;
  • Избягвайте стресови ситуации.

Грижете се добре както за физическото, така и за психическото си здраве и кажете сбогом на неприятното главоболие!

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Magnesium Citrate 134 мг - 90 Дражета
40.00 лв
ПРОМО
-32%
Magnesium Citrate - 227 гр
45.00 лв
30.40 лв
ПРОМО
-10%
Magnesium & Calcium 2:1 - 100 таблетки
42.00 лв
38.00 лв
Magnesium Bisglycinate - 227 г
56.00 лв
Magnesium Citrate - 240 Капсули
85.00 лв