Какво е coQ10 и за какво е полезен?

Какво е coQ10 и за какво е полезен?

Какво е coQ10 и за какво е полезен?

CoQ10, или коензим Q10, е витаминоподобно съединение, известно още като убихинон. CoQ10 играе важна роля в производството на енергия в организма и е съществен компонент на митохондриите, микроскопичните органели, намиращи се в повечето от нашите клетки, които са жизненоважни за клетъчното дишане и производството на енергия.

Не е за омаловажаване, че CoQ10 е абсолютно необходим за живота. Той помага за метаболизирането на мазнините и въглехидратите и поддържа стабилността на клетъчната мембрана. Той също участва в производството на няколко ключови ензима, които се използват за създаване на аденозин трифосфат или АТФ, ключова молекула за съхранение на енергия.

CoQ10 е също така ефективно средство за отстраняване на свободни радикали, което може да повлияе благоприятно на процеса на стареене. С напредване на възрастта производството на CoQ10 в тялото ни намалява постепенно. Тъй като той е толкова важен за производството на енергия и следователно за живота, изследователите смятат, че този спад може да е фактор за ефектите на стареенето върху човешкото тяло.

Най-високите нива на CoQ10 се намират в тъканите в тялото, които работят най-трудно, като сърцето и черния дроб. Проучванията показват, че добавката повишава нивата на CoQ10 и може да помогне за поддържане на здрава сърдечна функция. CoQ10 е не само ефективен свободно-радикален чистач, но също така поддържа сърдечно-съдовото здраве.

Как и кога трябва да приемам CoQ10?

Както винаги, следвайте предложената употреба на етикета на продукта. CoQ10 действа по-добре, ако се приема с мазнини и / или масла. Много добавки CoQ10 съдържат масла в основата и се продават като пълни с течност капсули, но всички форми на CoQ10 ще работят по-добре, ако се приемат с храна, съдържаща мазнини, или с други здравословни добавки, осигуряващи мазнини като рибено масло, ленено семе или кокосово масло и т.н.

Какво ще кажете за качеството на CoQ10 ?

Брандовете които предлагаме имат само естествена, изцяло трансформирана форма CoQ10, която се произвежда по водеща японска технология за естествена ферментация. Тази форма се счита за най-добрата и най-естествената налична форма; евтините синтетични форми, от друга страна, са склонни да имат значителни примеси.

Разликите в абсорбцията или използването на продуктите на CoQ10 са свързани най-вече с масла и други съединения, добавени към CoQ10 в капсула от мек гел, като например по-разтворимите продукти за убихинол, които имат специална система за доставяне и повишаване на абсорбцията.

Тези различия все още са по-маловажни, отколкото ако добавката се приема едновременно с други масла или добавки на основата на масло в диетата, а не между храненията. Това дава възможност да приемате CoQ10 във вегетарианска форма или дори като прах и все още да се наслаждавате на предимствата на това важно хранително вещество.

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Ubiquinol 100 мг - 60 Дражета
120.00 лв
CoQ10 100 мг - 30 Капсули
55.00 лв
Ubiquinol CoQH-CF - 60 Дражета
85.00 лв
CoQ10 30 мг - 120 Капсули
66.00 лв
CoQ10 100 мг - 50 softgels
60.00 лв