Всичко за Омега - 3?

Всичко за Омега - 3?

Всичко за Омега – 3

Омега-3 е основна мастна киселина (EFA), известна още като полиненаситена мастна киселина (PUFA). Той се получава както от животински, така и от растителни източници, въпреки че омега-3 от рибено масло (също е на разположение Eco-Sustain ™ Omega-3) е най-честата допълнителна форма. Мастните киселини образуват основната полезна фракция от мазнини и масла и са необходими за цялостното здраве. Тъй като тялото ви не може да произвежда есенциални мастни киселини, трябва да ги набавяте от хранителни или допълнителни източници.

Маслата от растителен източник като лен съдържат родителската омега-3 мастна киселина, наречена алфа-линоленова киселина (ALA). Човешкото тяло обикновено преобразува ALA в по-дългите вериги ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), които се използват за образуване на простагландин и други клетъчни нужди. Рибеното масло съдържа желаните омега-3 мастни киселини в повече полезни EPA и DHA форми. ALA изисква ензимна конверсия за генериране на EPA и DHA.

Защо всички Омега-3 от етикетите на рибено масло имат следното изявление върху тях: „Без потенциално вредни нива на ПХБ, живак и други тежки метали, диоксини и други потенциално вредни замърсители“?

Рибата в дивата природа е естествено изложена на много замърсители, включително естествени и причинени от човека примеси.  Както при всички продукти на NOW®, ние се грижим да гарантираме, че нашите омега-3 рибени масла са тествани за замърсители, както е нужно.

Тежките метали и живакът се проверяват с помощта на усъвършенстван инструмент, наречен индуктивно свързан плазмен мас спектрометър (ICP-MS). Ние притежаваме този инструмент и провеждаме тези тестове редовно. Нашите стандарти съответстват на тези, определени от Американската асоциация на билковите продукти (AHPA), които са по-строги от повечето други стандарти, базирани на науката.

Вашият фармацевтичен клас омега-3?

Има много объркване, причинено от дистрибуторите на добавки, които твърдят, че имат фармацевтично качество омега-3 рибено масло. В Съединените щати няма такова нещо, тъй като официалната монография на USP (Съединените щати фармакопея), която определя спецификациите за тестване, необходими за квалифициране на омега-3 рибени масла, като фармацевтичен клас, никога не е публикувана. Всеки, който твърди, че предлага рибено масло от фармацевтичен клас, просто прекалява с хипотезата на продукта си, като твърди, че отговаря на несъществуващ стандарт.

Съществува обаче доброволна GOED (Глобална организация за EPA и DHA омега -3) монография, която се използва за определяне на спецификациите, необходими за класифициране на чист продукт от омега-3 EPA / DHA. Oмега-3 на NOW FOODS са покрити с ентерично покритие рибено масло softgels се придържат към GOED монографията за EPA / DHA.

Защо NOW FOODS омега-3 рибено масло се дестилира молекулярно?

Рибеното масло омега-3, използвано в тези продукти, е от риба, уловена или в Норвегия или в Перу и обикновено се преработва с помощта на високо вакуумна молекулярна дестилация. Тази техника на обработка гарантира производството на висококачествени EPA / DHA омега-3 рибени масла и свежда до минимум присъствието на примеси.

От какви видове риби произлизат вашите омега-3 рибени масла?

Сардини, аншоа и скумрия са основните видове, използвани в производството на нашите омега-3 рибени масла.

Какво означава терминът с ентерично покритие?

Ентеричното покритие е специална преглъщаема полимерна бариера, прилагана към различни хранителни продукти, като softgels, когато съдържанието трябва да бъде защитено от тежките киселини, намиращи се в стомашната среда. Ентеричното покритие предпазва съдържанието на капсулата от стомашна киселина, като предпазва стомашните сокове от разтваряне на софтгела в стомаха. Това позволява на хората да се насладят на предимствата на своето омега-3 рибено масло, без да имат неприятен вкус след прием. След това покритият с ентерик мекогел ще освободи рибеното масло омега-3 в алкалната среда извън стомаха.

Продуктите от рибено масло ли са естествен източник на витамин А?

Омега-3 рибни масла се произвеждат от цели тела на риба като сардини, аншоа и скумрия, а не от масло от рибен черен дроб. Рибените масла от Омега-3 са масла за тяло, които се подлагат на пречистване, за да премахнат тези витамини и осигуряват EPA и DHA. Маслата от черен дроб на риба (като масло от черен дроб на треска) обикновено съдържат витамини А и D, заедно с някои EPA и DHA.

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-26%
Omega-3 1000 мг - 100 Дражета
27.00 лв
19.90 лв
ПРОМО
-12%
Neptune Krill Oil 500 мг - 60 Дражета
85.00 лв
74.50 лв
ПРОМО
-18%
Super Omega 3-6-9 - 1200 мг - 90 дражета
45.00 лв
37.00 лв
ПРОМО
-25%
Ultra Omega-3 Fish Oil - 180 Дражета
110.00 лв
82.50 лв
ПРОМО
-17%
Ultra Omega 3-D - 180 Дражета
129.00 лв
107.30 лв