Какво се прави при разширени вени

Какво се прави при разширени вени

Когато съществуват разширени вени по краката, е необходимо стриктно да се спазват всички предписания на лекаря и да се знае какво не може да се направи с това заболяване. Ако не следвате редица ограничения, за да елиминирате влиянието на отрицателните външни фактори, то проявите на разширените кръвоносни съдове само ще напредват. Особено за жените това е много неприятно състояние, тъй като освен болезнени и подути крайници, то самите вени често са прозиращи, което определено е проблем за по-суетните дами.

Лекуват ли се разширените вени на краката

Този въпрос е много спорен, тъй като по темата има доста митове и е трудно човек да се ориентира в какво да вярва и в какво не. Основната цел за лечение на разширени вени на долните крайници е да се премахнат всички неизправни вени. Това е възможно само при инвазивна намеса. Има три начина:

  1. Отстраняване – комбинирана флебектомия, кратко оголване, минифлебектомия, дисекция на перфорирани кръвоносни съдове на краката.
  2. "Лепене" – така наречената емболизация. Изключително иновативен начин за борба с проблема, извършващ се под ехографски контрол.
  3. Инфузия – в комбинация с лазер, този метод също е успял да помогне на мнозина.

При всеки организъм действа различен подход. Има множество билкови добавки и витамини, които също повлияват благоприятно този тип проблеми. Ако вените са повърхностни, лечението ще е по-бързо. Ако обаче болките са големи, а следите дълбоки – то ще е нужно повече време за лечение.

Общи препоръки при разширени вени на краката

При разширени кръвоносни съдове на краката е много важно постоянно да се наблюдавате при специалист, да следвате всички препоръки и да приемате необходимите лекарства. Разширените вени на краката изискват сериозни промени в обичайния начин на живот. Без тях ефектът от медикаментите няма да бъде толкова забележим. Ето и какво препоръчват специалистите:

  • Движете се възможно най-много. Ако водите застоял начин на живот, работите постоянно седнал или обездвижен, това може да са причини за варикозни крайници. По-добре помислете за друг начин на работа;
  • Ограничете тежко физическо натоварване, вдигане на тежести, напрягане и повишаване на вътре абдоминалното налягане;
  • Регулирайте храненето по такъв начин, че да предотвратите запек и диария. Те влияят отрицателно на кръвообращението. Рационалното хранене е не по-малко важно за получаването на всички необходими хранителни вещества, витамини и минерални компоненти. Ограничете приема на празни калории, водещи до наднорменото тегло;
  • По време на сън и почивка краката трябва да са в повдигнато положение. Това улеснява изтичането на кръв от долните крайници.

Друг много важен съвет е, никога да не разчитате на самолечение. Има множество съмнителни народни рецепти, за това по-добре обсъдете вариантите за лечение, които мислите, че са подходящи със специалист!

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Natural Resveratrol 200 мг - 120 Капсули
105.00 лв
Natural Resveratrol 200 МГ - 60 веган капсули
72.00 лв
ПРОМО
-25%
Pycnogenol 30 мг - 60 Капсули
80.00 лв
60.00 лв
Pycnogenol 60 мг - 50 Капсули
106.00 лв
ПРОМО
-20%
Pycnogenol 30 мг - 30 Капсули
45.00 лв
36.00 лв