Най-добрите хранителни добавки за сън

Най-добрите хранителни добавки за сън

Недостатъчният сън е наречен „епидемия на общественото здраве“ от някои експерти по съня. Според някои от последните изследвания, свързани със съня, 70 процента от възрастните съобщават, че не спят достатъчно поне няколко пъти на месец, докато повече от 10 процента казват, че се борят да спят добре почти всяка вечер.
Като се има предвид колко важен е достатъчният сън за здравата функция на имунната система, вашата перспектива и цялостното благосъстояние, не е чудно, че поддръжниците на съня (или „естествените помощници на съня“) се търсят от нарастващ брой изтощени възрастни с мъгляви мозъци .

Действат ли добавките за сън? И ако е така, кой е най-добрият продукт за сън, който да добавите към рутината си?
По-долу ще разгледаме някои от най-добрите добавки за сън, които насърчават релаксацията и ви помагат да се отпуснете, както и ще обсъдим как можете да използвате някои макронутриенти (включително протеини и сложни въглехидрати) и витамини за подпомагане на съня.

Защо сънят е важен

Когато направим сметката, откриваме, че всеки от нас прекарва средно почти една трета от живота си в сън. Това ви показва колко важен е сънят за цялостното ви психическо и физическо здраве.
Да бъдеш добре отпочинал – което обикновено означава между 7 и 9 часа сън на нощ – насърчава благосъстоянието по много начини, като например чрез поддържане на когнитивната функция, здрава имунна система, контрол на апетита, метаболитни процеси и други.
Когато става въпрос за способността ви да се концентрирате, учите и мислите, достатъчното сън е важно за бдителността, времето за реакция, координацията, вземането на решения и краткосрочната памет.
Сънливостта е идентифицирана като водеща причина за умора през деня, не толкова положителна перспектива, злополуки, заседнал начин на живот и дори проблеми със здравословното управление на теглото. Вашето тяло също може да бъде в най-добрата си форма, когато постоянно спите достатъчно, поради това как сънят влияе върху здравето на червата, където се намира по-голямата част от имунната ви система.

Най-добрите добавки за сън

Коя е най-добрата добавка за сън? Истината е, че няма само една добавка, която е магическата формула за по-добър сън; въпреки това, комбинация от навици за здравословен начин на живот и естествени средства за сън често могат да поддържат по-спокоен сън.

1. Ашваганда

Ashwagandha е наричана „царят на адаптогените“ и е широко известна от векове в аюрведичните традиции за стимулиране на релаксацията, намаляване на стреса и насърчава положително мислене.
Ползите от добавката Ashwagandha включват поддържане на здравословни енергийни нива, насърчаване на умствената яснота и концентрация и дори поддържане на здрави стави.

2. Етерично масло от лавандула

Лавандуловото масло има естествено чист, успокояващ аромат, който много хора смятат, че им помага да се отпуснат и да релаксират преди лягане. Има много начини да използвате лавандулово масло, като например да го разпръснете за ароматерапия или да добавите капка към вашите възглавници или спално бельо.
Може да се добави и към релаксиращи вани, да се втрие в долната част на краката преди лягане или да се нанесе върху слепоочията и задната част на врата.

3. Магнезий

Най-общо казано, магнезият е основен минерал, който е отговорен за стотици реакции в тялото и често е признат за своите успокояващи ползи. Това всъщност е най-малко изобилният серумен електролит в тялото, но все пак е изключително важен за цялостния ви метаболизъм, ензимната функция, производството на енергия и невротрансмитерните функции.

4. Витамини от група В

Витамините от група B като B12 и фолиевата киселина като цяло поддържат здравия сън, когнитивната функция, енергийните нива и клетъчния метаболизъм.

5. Витамин D

Получаваме по-голямата част от витамин D от излагане на слънчева светлина, което обяснява защо много възрастни изглежда нямат този витамин поради прекарването на по-голямата част от времето си на закрито. Смята се, че витамин D играе роля в насърчаването на здравословен циркаден ритъм, който поддържа спокоен сън.

6. Мултивитамини

Създадени да запълнят хранителните пропуски в съвременната диета, мултивитамините на NOW FOODS поддържат здравословен сън наред с други здравословни нужди.

Екипът на nowfoods.bg ви пожелава спокойни, релаксирани нощи и енергични и ползотворни дни. 

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Vitamin D-3 - 60 мл
28.00 лв
Magnesium Citrate 134 мг - 90 Дражета
40.00 лв
Ashwagandha Extract 450 мг - 180 Капсули
72.00 лв
ПРОМО
-34%
Rhodiola (Златен Корен) 500 мг - 60 Капсули
80.00 лв
52.50 лв
Vitamin B-9 (Folic Acid) + B-12 - 250 Таблетки
22.00 лв