Ниско кръвно налягане – причини и симптоми

Ниско кръвно налягане – причини и симптоми

Ниското кръвно налягане е състояние под 120 до 80. СЗО показва, че всяко измерване под 100/60 е в долните граници. Тук обаче е необходимо да обърнем внимание на стандартизирани показатели, а и да разгледаме разликите в различните характеристики на всеки организъм. Влияещите се повече от парасимпатиковата нервна система, са по-податливи към хипотония и се чувстват добре при налягане от 90/60 и дори по-надолу. Увеличаването на тези нива до нормално, от гледната точка на медицинско лице, причиняват нарушения на общото състояние при този тип хора.

Симптоми на ниското кръвно налягане

На въпроса “От какво се получава ниското кръвно налягане?” можете да си отговорите много лесно. Обичайните симптоми са доста неприятни, най-често свързани с виене на свят и замайване. В такива случаи можем да използваме билкови хранителни добавки, които да помогнат за свеждането му в нормите. Тяхната употреба може да бъде и като превенция, тъй като появата на световъртеж е опасна в много ситуации. Други, по-рядко срещани симптоми на такова състояние, са:

  • Усещане за недостиг на кислород особено в стаи с голям брой хора;
  • Прекалено изпотяване, умора и задух;
  • Силно главоболие;
  • Гадене и повръщане.

Добре е ако знаете, че имате такъв тип проблем винаги да имате в себе си нужните медикаменти, за да предотвратите неприятните усещания. Една от честите причини за събиране на граници е прекалено рязко изправяне. В такива моменти просто спрете за минутка. 

Причини за ниско кръвно налягане 

Нека видим причините, от които се получава състояние на понижено кръвно, за да можем да го избегнем по-лесно:

  • Хипотиреоидизъм – понякога хората, които имат хипотония от отдавна, не знаят, че истинската причина за това е скрита в дефицит на хормони на щитовидната жлеза. Точно затова, първо трябва да разгледате нейната производителност и нивото на хормоните.
  • Анемия – причината за нея, може да бъде скрито вътрешно кървене, лошо хранене, придържане към строга диета, тежък менструален цикъл при дамите, проблеми с усвояването на витамина В12, и други.
  • Вземане на лекарства – често лекуването води до появата на този проблем. Преглеждайте добре рецептите на медикаментите, които взимате и при нужда се допитайте до специалист.

Това са основните причини за ниско кръвно налягане. Грижете се добре за себе си и избягвайте да попадате в подобни ситуации. При такива проблеми винаги се съветвайте с вашият личен лекар, за да ви назначи правилното лечение!

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-20%
L-Arginine 500 мг - 100 Капсули
32.00 лв
25.60 лв
L-Arginine 500 мг - 250 Капсули
63.00 лв
Blood Pressure Health - 90 Капсули
80.00 лв
L-Arginine 1000 mg - 120 таблетки
75.00 лв
Super Odorless Garlic (Чесън без мирис) - 90 капсули
42.00 лв