Защо трябва да благодарим на билките

Защо трябва да благодарим на билките

Винаги естествените растения са за предпочитане пред изкуствените препарати. Това напълно важи и за билките. Сред тях има такива, които майката природа директно ни дава. Днешното общество обаче е свикнало да получава всичко лесно и веднага, така че предпочитаме да отскочим до най-близката аптека за нужното ни лекарство, вместо да отидем да събираме лечебни билки. Ето защо решихме да направим един материал, посветен на тези растения.

Защо интересът към билките не стихва

Защото, те оказват по-деликатно и прецизно влияние върху нас, отколкото техните химически аналози. Естествените природни билки, никога няма да може да бъдат заместени от синтетични вещества, колкото и да се развие химията занапред. Ето това всъщност може да послужи и като отговор на въпроса. Подходящите растения имат лечебни свойства и оказват такъв положителен ефект върху тялото, който химически базираните лекарства не могат.

Какви са ползите от тях

Те значително по-лесно се възприемат от организма и страничните ефекти са по-редки в сравнение с изкуствените им аналози. Същото важи и за поносимостта им. Разбира се, не бива да се приемат всеки ден, защото много от тях имат странични ефекти и противопоказания. За да се извлекат максимални ползи, трябва добре да познавате отделните растения и да спазвате определени норми  и продължителност на консумация.

Могат да окажат цялостен положителен ефект върху тялото, укрепвайки неговия имунитет, извършвайки това напълно здравословно и полезно, без странични увреждания от химията при синтетичния аналог. 

Можем ли да се доверим на билковите добавки

Ако са съставени от естествени природни продукти, напълно е възможно да им се доверим. Все пак хранителните добавки могат да съдържат специални екзотични растения, които е трудно да се открият в региона, в който живеем. Въпреки, че са естествени, както споменахме и по-горе, те също могат да имат странични ефекти и да причиняват алергии. Всичко зависи от съответния организъм, така че следвайте предписанията за консумация от производителя.

Кога да ги приемаме

За да бъде приемът възможно най-здравословен, трябва предварително да посетим специализирано медицинско лице, което да извърши нужните изследвания и да установи от къде идва проблемът. След това, на негова база, той предписва подходящо лечение и прием на конкретни билкови добавки. В другия случай е подходящо да четем препоръчителните от производителя дози и да ги спазваме. 

Поради това, че е възможно развитие на определена алергия, добър вариант е също да започнем с по-малки от предписаните дози и постепенно да ги увеличаваме. Ако искате да сте напълно уверени, че получавате висококачествени продукти на достъпни цени, посетете ни онлайн на NowFoods.bg Тук Ви очаква:

  • професионално обслужване от висококвалифицирани служители;
  • невероятно голямо разнообразие от продукти с изчерпателни продуктови описания за вземането на информирано решение;
  • бърза реакция от страна на консултантите относно отправените от Вас запитвания;
  • кратки доставки;
  • гарантирано високо качество на продуктите, поради тясното ни сътрудничество с брандовете.
ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
Ashwagandha Extract 450 мг - 180 Капсули
72.00 лв
ПРОМО
-12%
Garlic Oil 1500 mg - 100 дражета
20.00 лв
17.60 лв
Pau D`Arco (Течен Екстракт) - 56 гр
39.00 лв
Echinacea 400 мг - 100 Капсули
30.00 лв
Garcinia 1000 мг - 120 Таблетки
65.00 лв