Как да изчистим мазнините от корема

Как да изчистим мазнините от корема

Несъмнено в началото на топлия сезон въпросът как да премахнем мазнините от корема е належащ както за жени, така и за мъже. Освен чрез различни упражнения можем да помогнем на своя организъм за изчистване на излишните подкожни тлъстини в коремната област чрез хранителни добавки, фет бърнари или някои от нашумелите в момента блокери. Друг вариант за бързо отстраняване на нежеланото коремче е употребата на Л карнитин преди тренировка. Всеки знае, че най-трудно се разделяме с мазнините в долната част на корема. Така че за тези, които искат да оформят проблемната си зона, е добре да се комбинират тренировки, правилно хранене и подходящи добавки.

Полезни навици, които да ви разделят с излишните мазнини около корема

За да бъде ефективно отслабването, и то особено около корема, е нужно да си изградите здравословни навици. Ние от Now Foods сме ви подготвили няколко безценни съвета, които ако следвате правилно, скоро ще имате плосък и стегнат корем:

  1. Избягвайте захарта и подсладителите – не само захарта не е полезна за вашето здраве. Различните подсладители на базата на фруктоза също е добре да се избягват. Тя бързо се разгражда до глюкоза и се абсорбира в кръвта. Прекомерната консумация на сладкиши, газирани напитки, сладки сокове и полуфабрикати, в които се крие захар, може да да доведе до натрупване на мазнини около вътрешните органи. 
  2. Яжте повече протеини – ако за вас е важно да изгорите излишните мазнини, то диетата ви трябва да е богата на протеинови храни. Според различни чуждестранни проучвания, протеинови храни в размер на 25-30% от дневната диета намаляват глада, активират метаболизма и помагат за връщането на желаното тегло без така досадния за всички йо-йо ефект.
  3. Намалете въглехидратите – тук не става дума за пълното изключване на въглехидратите, диетите с ниско съдържание на такива продукти не са полезни за здравето, особено за жените. Но пък тяхното свеждане до минимум ускорява загубата на тегло 2-3 пъти по-бързо, отколкото при ограничаване на мазни храни в диетата. 
  4. Увеличете фибрите – както водоразтворимите, така и неразтворимите диетични фибри са важни. Те забавят движението на храната през стомашно-чревния тракт и осигуряват усещане за ситост за по-дълго време. Фибрите се намират в големи количества зърнените храни, бобовите растения, зеленчуците, плодовете, както и под формата на добавки. 
  5. Намалете размера на порциите – трябва да намалите размера на порциите, за да отслабнете дори и те да са пълни със здравословни фибри и протеини. Всеки си има своя концепция, така че когато целта е да отслабнете, ще трябва да прибегнете до тегленето на продукти и приблизително изчисляване на калориите.
  6. Откажете се от алкохола – всякакъв вид алкохол увеличава натоварването на черния дроб. Освен това алкохолът намалява производството на хормони, като тестостерон и хормон на растежа, което от своя страна води до повишаване на апетита. Резултатът е предвидим – за вас ще бъде много по-трудно или дори невъзможно да се отървете от излишните мазнини около корема.
  7. Започнете тренировки – можете да започнете горене на тлъстини около корема с помощта на физическа активност. Не упражнения върху пресата, което е най-честата грешка, а други тренировки. Най-подходящи за изгаряне на излишни коремни мазнини са високоинтензивните упражнения. С тях лесно и бързо ще се отървете от мазнините с натрупване, чието топене е вашата крайна цел.

Защо размерът на талията е важен 

Тънката талия е важен показател за здравето. Факт е, че при коремния тип затлъстяване, мазнините се натрупват около вътрешните органи. Това нарушава функционирането им, защото синтезира веществата с хормонална активност. Именно тази причина увеличава риска от редица здравословни проблеми като рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания. Точно затова е от изключителна важност да се грижите добре за вашето физическо здраве. Неслучайно хората са казали “Здрав дух в здраво тяло”. 

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ
Свързани продукти
ПРОМО
-20%
Tribulus 1000 мг - 90 Таблетки
60.00 лв
48.00 лв
ПРОМО
-20%
Whey Protein Isolate - 2268 гр
330.00 лв
264.00 лв
L-Carnitine 500 мг - 60 Капсули
62.00 лв
ПРОМО
-20%
L-Carnitine Liquid - Citrus - 1000 мг (465 мл)
62.00 лв
49.60 лв
ПРОМО
-19%
Daily Vits - 250 Таблетки
86.00 лв
70.00 лв