Какво представлява циститът

Какво представлява циститът

Всяка жена поне веднъж в живота си се е сблъсквала с цистит. Това е едно неприятно, болезнено усещане на парене и болка в уринарния тракт, което затруднява почти до невъзможност уринирането. В следващите редове ще намерите полезна информация за билки и методи, които да облекчат или премахнат напълно честото уриниране и възпалението на пикочните пътища.

  1. Овладейте болката - Основният проблем при цистита е уринирането и нетърпимата болка, която го придружава. Най-бързият начин да се отървете от нея е приемането на болкоуспокояващо хапче или прахче. След това вече може да пристъпите към по-трайните решения на проблема.
  2. Затоплете добре тялото - Вземете си горещ душ. Ако не сте у дома, можете да увиете кръста и яйчниците с вълнен шал или някоя по-дебела дреха. Затоплянето намалява усещането за дискомфорт и парене.
  3. Приемайте много течности - Когато циститът е предизвикан от настинка и не е инфекциозен, би могъл да се излекува само чрез приема на много вода, сокове и билки. Но ако имате хроничен, тогава намесата на лекарства, или по-точно антибиотици, ще е неизбежна.
  4. Заложете на билките - Във всяка аптека могат да ви препоръчат точните продукти. Най-широко разпространените продукти, извлечени от билки, са червена боровинка, мечо грозде, жълт кантарион, черен бъз и хвойна. Съчетани по правилен начин, те биха могли да ви помогнат бързо и безпроблемно да се отървете от неприятния цистит. Имайте предвид, че облекчението няма да дойде на момента, затова не се отказвайте и бъдете постоянни.

Забележите ли влошаване на клиничната картина, незабавно се обърнете към специалист. В аптечната мрежа, а и не само, ще откриете всякакви продукти, добавки и билки, с които освен че лекувате цистита, предотвратявате следваща поява.

Как можем да предотвратим появата му

Избягвайте носенето на бельо от изкуствени материи, защото то пречи на кожата да диша.

Използвайте измиващ интимен гел без ароматизатори.

Приемайте много чайове от билки. Така ще ви се наложи да ходите до тоалетна по-често и няма да дадете възможност на бактериите да се развиват и да предизвикат цистит.

Защо да пазарувате от Now Foods

В този онлайн магазин са се постарали да съберат всичко, от което бихте имали нужда за лечението и превенцията на всякакви видове заболявания. Там ще откриете всякакви видове билки и хранителни добавки на различни цени, за простудени бъбреци, хроничен цистит, възпаление на уринарния тракт и още много други.

Препоръчваме ви още:

ТЪРСЕНЕ